Spille i korps?

Les også: Møt to musikanter | Svar på noen vanlige spørsmål


Spilling i skolekorps er en hobby som du får masse glede av! Du lærer å mestre et instrument, notene blir nesten som å lære et nytt språk som du ”snakker” med de andre musikantene, og sist, men ikke minst: du får lage musikk!

Fra første stund får du et instrument og en lærer helt for deg selv. Instrumentet får du ta med hjem og spille så mye du vil på, men læreren møter du bare en gang i uken. Det første året er du aspirant og spiller også sammen med andre som nettopp har begynt på instrumentet sitt. Dirigenten er ”treneren” til korpset, og skal få alle musikantene til å spille sammen. Hver og en musikant har en like viktig rolle for at ”laget” skal være komplett og det skal bli skikkelig musikk.

Noe av det beste med å spille i korps er det å få venner på tvers av skolegrupper og alder, og sammen med disse får du mange spennende opplevelser med turer, seminarer og konkurranser.

Vi rekrutterer vanligvis i mai/juni før skoleslutt og primært fra 2. til 4. klasse uten at dette er en helt fast regel. Har du spilt før og ønsker å starte hos oss, send en mail til

post@ssskorps.no.

klarinett_alpha